Kvalitní izolace budovy je nezbytná pro zajištění komfortního prostředí. Exteriérové stěrky jsou snadným a účinným řešením

Trápí vás doma během letních měsíců nepříjemné horko? Za parných dnů běží v místnostech ventilátory či klimatizace naplno, přesto však nejste s teplotou v interiéru spokojeni? A během zimy se vám zase nedaří dostatečně vytopit prostor? Nejste sami; s podobným problémem se potýká nemalý počet majitelů domů, bytů, rekreačních chat a chalup, kanceláří i nejrůznějších provozoven. Na vině je špatná tepelná izolace objektu.

Nedostatečné izolační vlastnosti budovy jsou častý problém

Tepelné úniky a nepříjemné prohřívání stěn se hojně objevují u starších nemovitostí, výjimkou však bohužel nejsou ani u zbrusu nových staveb. Na vině bývá nevhodně zvolený stavební materiál i nedostatečně kvalitně zpracovaný projekt, nezřídka také snaha o minimalizaci nákladů na realizaci stavby. U panelových domů a objektů postavených před několika desítkami let většina kupujících počítá s nutností vynaložit další finanční prostředky na jejich rekonstrukci, která zajistí odpovídající uživatelský komfort; čerství majitelé novostaveb ale bývají případnými nedostatky nezřídka nemile překvapeni. Problémy často bývají s právě s tepelnou izolací. Důsledkem je nejen diskomfort, ale také výrazně zvýšené náklady na provoz.

Jak účinně a s minimální námahou dobře zaizolovat objekt? Exteriérové stěrky mají řadu skvělých vlastností

Exteriérové stěrky patří mezi finančně dostupná, zároveň však vysoce účinná řešení. Jejich aplikace je rychlá a tak jednoduchá, že ji hravě zvládnete realizovat i sami. Tenkovrstvá termoaktivní stěrka obsahuje izolant aerogel a má podobu vodou ředitelného tmelu. V nabídce navíc jsou i vnitřní a podlahové izolační stěrky. Exteriérové stěrky v kombinaci s interiérovou stěrkou dokáží zabránit tepelným únikům i přehřívání interiéru, snížit náklady na vytápění a ochlazování místností i eliminovat vznik nežádoucích plísní na stěnách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *