4 zahradní projekty, které zvládnete sami

 

Udělejte si letos radost a zrealizujte jeden ze zahradních projektů, který vaši zahradu zkrášlí a posune do vaší vysněné podoby. Zde jsou 4 nápady, které zvládnete sami. Pojďme do toho a půl je hotovo!

Úprava pozemku

Přejete si upravit svůj pozemek? Půjčovna bagrů je skvělý způsob, jak si krátkodobě obstarat potřebnou techniku. Rozhodně se nepouštějte do lopotné práce sami – s bagrem uděláte vše, co jste si předsevzali, a to za pár hodin. Vaše zahrada prokoukne a vy se nebudete muset dlouhé dny trápit s krompáčem a lopatou v ruce.

Nové posezení z palet

Díky dobrému nápadu si konečně můžete v pohodlí posedět na zahradě, aniž byste museli přesouvat těžký nábytek. Vytvořte si v oblíbeném koutě zahradní nábytek z palet. Palety vás vyjdou levně a dá se z nich svépomocí vytvořit stylové a praktické kousky. Potom jen nakoupíte pár molitanových polštářků, které vše zútulní, a je hotovo!

Letní osvěžení

Mít na zahradě bazén je jako mít kousek nebe vždy po ruce. V letních měsících tak za osvěžením nemusíte nikam cestovat. Terén pod bazénem musí být rovný a zpevněný. Jaký je postup?

  1. Odstraňte trávu a srovnejte terén pod bazénem do roviny.
  2. Vysypejte terén pískem a pomocí vodní váhy srovnejte do roviny.
  3. Použijte podklad, který nepoškodí dno bazénu – linoleum, pevnou textilii nebo podkladovou plachtu.

Vyvýšený záhon

Poznejte krásu a praktičnost vyvýšených záhonů, které si můžete z pár desek nebo dřevěných hranolů vytvořit naprosto sami. Na dno pak nezapomeňte dát drobné kameny s pískem nebo keramzit, a jako další vrstvu použijte zahradní kompost. Budete pěstovat zeleninu, květiny nebo drobné dřeviny?

A co vy? Jaký je váš letošní zahradní cíl? Už se těšíte, až si svůj pozemek zvelebíte? Nebojte se a pusťte se do vašich vysněných zkrášlovacích úprav.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *