Jak si poradit s výběrem textilu do ložnice? 4 praktické rady

Pokud chcete mít kvalitně zařízenou ložnici, budete potřebovat v první řadě správně vybraný bytový textil. Jeho úkolem je totiž nejenom splnění funkce, ale i vytvoření designového celku, díky kterému se ložnice stane tím správným místem pro odpočinek a příjemnou relaxaci. A jak si poradit s výběrem textilu do ložnice? To vám napoví následující 4 praktické rady.

Kvalitní deka je základ

Aby se vám dobře spalo, jsou naprostým základem kvalitní deky. Při jejich výběru máte v zásadě tři různé možnosti. Buď si pořídíte vyloženě letní a k tomu zimní přikrývku, nebo zvolíte univerzální variantu, která je vhodná pro obě roční období. Vždy je dobré dbát na kvalitní materiál. Pro alergiky to například znamená volbu přikrývek a polštáře z mikrovlákna, které není vhodným prostředím pro roztoče a dobře se udržuje.

Povlečení z pořádného materiálu

Na vhodně zvolené lůžkoviny je potřeba nakoupit také správné kousky povlečení. Opět si důkladně zkontrolujte především materiál. Ten by měl být bavlněný. Případně existují různé úpravy, kdy balvna v podobě saténu může mít chladivý efekt. Oproti tomu povlečení z flanelu bude více hřejivé.

Prostěradlo o správných rozměrech

Dalším praktickým kouskem je prostěradlo. Zde si zkontrolujte, že máte vybrané správné rozměry podle velikosti vašeho lůžka. Kromě toho si zvolte takovou variantu, která se snadno navléká a drží na místě. Z toho důvodu jsou dnes velmi oblíbená prostěradla s gumičkou, která stačí na matraci jednoduše navléknout a budou bez problémů držet na svém místě.

Polštáře a dekorativní povlaky

Dalším prvkem jsou polštáře, které můžete opatřit vhodnými povlaky. Pokud se rozhodnete pro polštáře a povlaky, je dobré nakupovat oba prvky najednou. Snadno totiž trefíte tu správnou velikost a zvládnete i dobře sladit jednotlivé designy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *