Dřevěné plovoucí podlahy jsou ideálním řešením do interiérů rodinných domů

Při výstavbě nebo rekonstrukci bydlení nejspíše přijde na řadu otázka podlah. Je dobré důkladně přemýšlet o tom, jaký typ podlahy do každé místnosti zvolíte. Výběr může ovlivnit celá řada faktorů, kromě jiných hlučnost, design, náročnost z hlediska údržby, pořizovací cena, způsob jakým probíhá pokládka podlah atd. Ve velmi dobrém světle se jeví moderní dřevěné plovoucí podlahy.

Základní charakteristika plovoucích podlah

Nejprve je dobré si říci, proč se hovoří o plovoucích podlahách. Jde totiž o způsob, jakým jsou pokládané. Nejsou pevně spojené s podkladem, proto „plavou“. Neznamená to však, že by se nějak samy od sebe pohybovaly. Pakliže jsou precizně provedené, vydrží vám v domácnosti po mnoho let bez nutnosti nějakých zásadních oprav a výměn.

Hlavní přednosti dřevěných plovoucích podlah

Dřevěné plovoucí podlahy jsou velmi příjemné na dotyk i na pohled, což je ostatně dáno už samotným přírodním materiálem. Oproti parketám a jiným druhům lze ocenit celkem nenáročnou pokládku podlah z plovoucích materiálů, přesto je vhodné ji přenechat odborníkům, kteří s touto činností mají dostatek zkušeností. Pokud se do stavby pustíte svépomocí, můžete podlahu snadno poničit, případně spotřebovat zbytečně moc materiálu, což se vám nakonec vyplatí méně nežli profesionální pokládka.

U dřevěné plovoucí podlahy lze vyzdvihnout vynikající akustickou izolaci, nedochází zde k přenosu hluku do ostatních částí domu (potažmo bytu). Jako uživatelé se rozhodně nebudete muset trápit s obtížnou údržbou, plovoucí podlahu stačí obyčejně stírat mokrým hadrem. Vzhledem k tomu, že dřevěné plovoucí podlahy relativně dobře snášejí vlhkost, nemusíte se ani při častém vytírání obávat jejich poškození.

Na koho se obrátit?

Tento typ podlah realizuje kupříkladu společnost PARKETCENTRUM s.r.o. – Podlahy Plzeň. Firma má dlouholeté zkušenosti. Od svého vzniku v roce 1994 uskutečnila pokládku na více než 700 tisících metrech čtverečních, což je pro srovnání zhruba trojnásobná plocha plzeňské ZOO. Poskytuje komplexní služby, a to včetně poradenství v oblasti podlah.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *