Šatní skříně – anatomie

Co tvoří obyčejné šatní skříně? Klasické vnitřní vybavení jako police, věšáky, zásuvky, nechybí posuvné šatní dveře, popřípadě korpus nebo pouze jeho část. Ohromnou výhodou je, že vy sami si můžete rozvrhnout vnitřní prostor šatní skříně podle toho, v kterém interiéru bude stát a co do ní hodláte skladovat. Mimo důležitých polic a šatních tyčí je dobré zakomponovat i větší množství zásuvek na různé drobnosti. Dostupnost a přehled ve skříni včetně pohodlí jistí drátěné programy, které nabízejí vysouvací koše a police, dále výklopné tyče, věšáky na kravaty, botníky. Všechny tyto „potřebnosti“ vypadají hezky a navíc ručí za pořádek.
Šokující výběr šatních skříní s dopravou zdarma ZDE – garance nejnižších cen!

Šatní skříně jsou praktičtější než obyčejné police

Z čeho se vyrábí vnitřek šatní skříně? Skvěle nám pro tuto příležitost poslouží dřevotříska, která se potahuje laminátem nebo také dýhou. Dýha je o něco dražší než laminát a navíc je i vzorově bohatší. Možná jste si povšimli, že šatní skříně jsou často natírané bílou barvou. Co si budeme povídat, bílá barva je levná, a navíc umožní i lepší přehled v oblečení, které je na ní lépe vidět. Přicházejí na řadu dveře. A opět záleží na vašich finančních možnostech, zda upřednostníte dýhu či sklo nebo obyčejnou, ovšem levnější dřevotřísku. Inspirace pro vás na nábytek-dnes.cz!

Šatní skříně se zrcadly

Na dveřích jsou ohromně praktické a estetické zrcadla. Pokud je zvolíte, tak vám doporučujeme je potáhnout bezpečnostní fólií, ta zaručí, že v případě rozbití zrcadla nedojde k úrazu a nerozsype se po celé místnosti. Jelikož dveře tvoří velkou plochu s mechanickými částmi, jsou nejdražší položkou vestavěné skříně. Cena se pochopitelně jak již bylo zmíněno, odvíjí od materiálů a také od rámů. Ocel je levnější než hliník. Nejdražší jsou dveře dělené a kombinované z více materiálů, například laminát a sklo. Další informace o šatních skříních hledejte na portálu IDnábytek.cz.