Stylový nábytek – když chcete bydlet stylově

By: Wicker ParadiseCo je to stylový nábytek? Stylový nábytek je nábytek, který je jiný, než nábytek moderní, nebo luxusní. Jedná se o styl, kterému se říká provance. Je to také styl, který připomíná styl starší doby. Takový nábytek může být i oprýskaný. Většinou se tento nábytek vyrábí z masivu, vždy je to dřevo, které je buď bílé, nebo hnědé, popřípadě i malované. Provance styl miluje kytičky, dečky, malované talíře, lucerničky, mohou to být různé kombinace, které by vás ani nenapadlo kombinovat, ale ve finále vypadají velice pěkné. Typické pro stylový nábytek jsou černé, nebo zlaté úchyt y, většinou ve tvaru kruhu, nebo většího korálku. Stylový nábytek také může být různě vyřezáván a velmi snadno lze vyrobit krásný kousek ze starého nábytku, který byl už na vyhození. Stačí jeden či dva nátěry a pár oprav, pokud jsou nutné.

Venkovský styl

Stylový nábytek vypadá velmi pěkně a je pro něj typické také starší nádobí, hmoždíře, mlýnky… a podobně. Pokud se jedná o stylový nábytek do obývacího pokoje, pak se hodně kombinuje se záclonkami, poličkami, vyšívanými věcmi, plechovými dekoracemi, které působí spolu se stylovým nábytkem velmi zajímavě, jako bytové doplňky pak lze dát například kolovrat, staré hodiny, zrcadla a tak dále. Stylový nábytek se stal velmi oblíbeným a v dnešní době se k němu začali lidé opět vracet. Krásné jsou také stylové lustry, lampy a světla.

Nechat si vyrobit nábytek na míru můžete i u českých truhlářů, kteří se výrobou stylového nábytku zabývají. Můžete si však nechat opravit jen staré kousky, které jsou k tomu vhodné a nechce se vám je vyhazovat. Získáte tak originální nábytek, který budete mít jen vy. Hezké kousky takovéhoto nábytku pocházejí z Itálie, Indie, Indonésie. Stylový nábytek je velmi zajímavý a pokud si jej pořídíte, určitě nezapomeňte ani na vyšívané polštářky, které jsou pro tento styl tak typické.