Zařizování koupelny: Pohodlí a elegance v hlavních rolích

Ve které místnosti se octnete prakticky každý den alespoň na chvíli? No přece v koupelně! Hygiena je nesmírně důležitá a obejít se bez ní nelze. Právě proto byste si tuto místnost měli vybavit tak, abyste se pokaždé na chvíle trávené ve sprše, vaně anebo při tradičních hygienických rituálech těšili. Že si zrovna hodláte koupelnu vybavovat? Pak jste na správné adrese. Poradíme vám, co všechno byste měli brát v potaz.

Vana i sprchový kout?

Ano, ale pouze v případě dostatečně velké koupelny. Ta dokáže pojmout klasický sprchový kout i vanu. Při volbě prvně jmenovaného si rozmyslete, zdali potřebujete vaničku, anebo si vyspádujete podlahu. Stejně tak byste měli vědět, jestli chcete oválný tvar kouta, či hranatý. Zajímavou volbou jsou i variace s jednou zděnou stěnou. U vany se volí buď rohové, nebo prostorové varianty. Prozkoumejte i funkce. Takové trysky vytvoří skvělé domácí wellness.

Nenápadný, ale funkční nábytek

Dříve se koupelnový nábytek příliš často nevyužíval. Když už nějaký existoval, byl poměrně velký a spíše zavazel, než sloužil. Dnes jsou nejrůznější závěsné skříňky nenápadné a dokonale umí využít rohu místnosti, kam by stejně nebylo možné nic jiného dát. Výborné jsou i skříňky pod umyvadlo. Schováte si do nich jednoduše veškeré hygienické potřeby tak, aby nezavazely kdekoli jinde.

Náš tip: Sháníte čistič koupelny, který vám usnadní práci? Vsaďte na nanoimpregnační čističe, díky kterým se špína bude usazovat ve vaší koupelně pomaleji a půjde také snadněji setřít. 

Intimní, leč dostatečné osvětlení

Úloha světla je v koupelně velmi důležitá. Často stačí přítmí, nicméně při osobní hygieně typu holení, případně dentálních úkonů, potřebujete poměrně ostré světlo. Výbornou volbou je především jeden velký stropní světelný zdroj a poté malé světlo nad zrcadlem. Mnozí si ještě instalují speciální osvětlení komody anebo jiného nábytku. Z hlediska technologie vsaďte určitě na LED svítidla, jež jsou maximálně úsporná. Volit je lze v několika odstínech.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *