Dřevěná, plastová, nebo raději hliníková okna?

Pokud plánujete rekonstrukci rodinného domu, respektive bytu, neměli byste zapomínat na výměnu oken. Současný trh nabízí různá řešení. Co materiál, to odlišné vlastnosti a jiný estetický výsledek. Zatímco někteří lidé preferují klasiku v podobě dřeva, jiní nedají dopustit na elegantní hliník.

Ve stavebním průmyslu jsou nejvíce rozšířená plastová okna. Jedná se totiž o jakýsi kompromis mezi cenou a kvalitou. Vyznačují se výbornými tepelněizolačními vlastnostmi, splňují tak opravdu vysoké nároky na energetickou účinnost. Pokud však chcete jít trochu proti proudu, zapomeňte na plastovou alternativu a sáhněte po jiném materiálu.

Dřevěná okna mají nevšední kouzlo

Spojují tradiční postupy a moderní technologie. Dřevěná okna se vyrábějí z kvalitních českých dřevin, které prochází technologicky vyspělým ošetřením. Okna jsou tak dokonale chráněna před škůdci a vnějšími vlivy, navíc mají promyšlenou konstrukci, která zajišťuje dlouhou životnost a působivý design. Dřevěná okna by se dala charakterizovat jako léty prověřená klasika.

Hliníková okna pro velkoformátová skla

Nadčasový vzhled, dlouhá životnost, mimořádná odolnost a pevnost. Přesně taková jsou hliníková okna, která se představují jako stylové řešení. Přestože zvolíte velkoformátovou variantu, nemusíte se bát tepelných ztrát, protože i tak jsou okna úsporná. Optimální konstrukce a technologie kování zabraňují energetickým ztrátám.

Ještě na závěr nesmíme zapomenout na řešení pro historická stavení. Pokud bydlíte v historicky významné stavbě, nemůžete rekonstruovat bez rozmyslu, ale je nezbytné všechny změny hlásit památkářům. V takových nemovitostech se často instalují špaletová okna, která splňují všechny přísné normy pro zachování původního vzhledu budov. Přitom neztrácí na izolaci a bezpečnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *