Knihovny pro každého a v každém věku

I přesto, že není majitel bytu přímo „knihomol“, jeden prvek mu jistě doma chybět nebude. Vhodný výběr knihovny dovede totiž interiéru dodat ten správný šmrnc.

Ačkoliv se říká, že lidé stále méně čtou a spíše využívají služeb internetu, není to tak docela pravda. Svědčí o tom fakt, že klasické knihovny mají stále své pevné místo v našich interiérech. Druhů je ale skutečně mnoho a při jejich výběru záleží na mnoha parametrech.

  • Jestliže potřebujete odložit jen několik málo svazků, pak si jistě nebudete do své obývacího pokoje instalovat knihovnu velkých rozměrů.
  • V tomto případě se totiž nabízejí dvě možnosti.

Současným trendem je například i otočný regál, který je vhodný především do moderně zařízeného bytu. Tento typ budou preferovat více mladí lidé.

Knihovna může být kombinována s jiným druhem nábytku

Docela odlišný typ knihovny si bude vybírat majitel několika desítek nebo dokonce stovek svazků knih. Prostorné knihovny, které pojmou takové množství, se většinou více hodí do rustikálně zařízených interiérů, které jsou doménou spíše starších uživatelů bytů. Velice vkusně vypadají na chalupách, kde doplňují starobyle vyhlížející nábytek.

  • V tomto případě není příliš vhodné zkoušet kombinovat rustikální styl s moderním.
  • Určité experimenty jsou sice dovoleny, ale je lépe držet se spíše zpátky.

V otázce výběru knihovny ale existuje i univerzální rada. Jestliže se nemůžete rozhodnout, zda se právě do vašeho interiéru hodí spíše starobyle nebo moderně se tvářící knihovna, pak volte zlatou střední cestu. Jednoduše a stroze vyrobený víceúčelový regál naprosto splní všechny vaše představy.

  • Tento typ nábytku můžete totiž proměnit napůl v knihovnu a napůl například v květinovou stěnu.
  • Regál může mít i atypický tvar.
  • Lze použít i policové regály jako knihovny

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *