Ložní prádlo z Jižních Čech – tradice s prvky moderní doby

 

Když se řekne Jižní Čechy, jednou z prvních asociací budou asi rybníky a potom možná památky, jako je Český Krumlov nebo Hluboká. Ale věděli jste, že Jižní Čechy patří k několika málo oblastem České republiky, kde se podařilo navázat na tradiční českou výrobu textilu, tolik oceňovanou za první republiky?

A přitom to vypadalo, že na začátku 21. století už po českých výrobcích doslova neštěkne ani pes. Levný textil z Číny a jiných asijských států převálcoval český trh nízkou cenou a spousta podniků tak musela výrobu ukončit. Jednou z posledních bašt českých textilek se stal jihočeský Písek.

Písek – kolébka jihočeských textilek

Snad nikde jinde v Česku není taková koncentrace firem spojených s textilem, jako v Písku. Ať už jde o Jitex, který oslavil letos 70 let své existence, výrobce funkčního oblečení Moira, Kvalitex s širokou nabídkou ložního povlečení nebo nejrůznější firmy produkující bytový textil, všem je společná podpora rozvoje regionu a odkaz na tradice předků.

Kvalitex – když se koníček stane obživou

Zakladatelem firmy Kvalitex je Josef Handrejch, u kterého by nikdo nehádal, že je první z rodiny, kdo se věnuje textilní výrobě. Pro něj jde ale o srdeční záležitost. Krom toho, že vede prosperující firmu, věnuje se i Sdružení textil, které se snaží popularizovat textilní výrobu i mezi studenty. Není to jen rozšíření jejich vědomostí, ale hlavně snaha o přilákání nových talentů do místních textilek.

Kvalitex je na trhu teprve od roku 2011, ale už si vybudoval solidní pozici na českém trhu s lůžkovinami. Není to jen širokým sortimentem a líbivým designem výrobků. Do výroby přikrývek a polštářů se nyní zapojují i nanotechnologie, díky kterým vznikla celá nová řada povlečení  vhodného i pro alergiky.

Chcete vědět, jaké novinky si pro vás Kvalitex připravil tuto sezonu? Těšit se můžete na mnoho nových vzorů povlečení, ale i na slevové akce, díky kterým si může kvalitní ložní prádlo dopřát opravdu každý.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *