4 tipy pro výběr šatní skříně

Přemýšlíte o novém vybavení pokoje a potřebujete šatní skříň. Ze zdánlivé maličkosti se může vyklubat poměrně složitý výběr. Jak si s tím poradit a zvolit si nejlepší možnou variantou? To se dozvíte ve čtyřech jednoduchých tipech.

Dostatečný úložný prostor

Hlavním důvodem, proč si chceme pořídit šatní skříň, je potřeba úložného prostoru pro oblečení a další věci. Vybírat můžete z klasických variant s otvíracími křídlovými dveřmi a poličkami. Případně bývají skříně kombinované se šuplíkovými částmi. Vnitrní uspořádání by vám mělo maximálně vyhovovat a nabízet dostatečný komfort a pořádek při uklízení.

Vnější rozměry

Kromě velikosti úložných prostorů je nutné zaměřit se i na celkově vnější rozměry. Ty mají odpovídat místu vytyčenému pro skříň. Do malých bytů se hodí vestavěné skříně do šatny, případně řešení s malou hloubkou, která nezabírají tolik prostoru. Zkuste si sestavit rozložení nábytku v místnosti tak, abyste získali potřebné místo nejen pro velké šatní skříně, ale i další nezbytnosti, jako jsou sedací souprava, křesla, postel či jiné komody.

Odpovídající design

Krásné šatní skříně umí příjemně rozzářit celý pokoj a dodají mu větší designový rozměr. Nákup by tedy neměl být ovlivněn pouze praktickými parametry, ale ohlížejte se i po vzhledu vybrané skříně. Uvidíte, že s výsledkem budete spokojeni a získáte funkční, ale i krásný prvek.

Kombinace s dalším nábytkem

Hlavní funkcí je úložný prostor, ale šatní skříně mohou být kombinované i s dalšími možnostmi pro uložení věcí. Pokud rovnou zařizujete nový pokoj, naplánujte si umístění poliček, menších skříní, stolů a podobně. Pomůžete si vytvořit přehledné a co nejlépe uspořádané místo, kde naplno využijete každý kousek místa. V případě, že pouze hledáte novou skříň, kterou chcete nahradit tu starou, stačí sledovat správné rozměry, design a velikost úložného prostoru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *