Vyberte si správné záclony a závěsy na vaše okna

Víte, kolik parády dokáže udělat takový dobře mířený závěs, nebo záclona? Jeden kousíček látky změní nejen vaše okna plné květin, ale celý vzhled interiéru. Pokud tedy chcete udělat doma něco jinak, pak si zvolte dobře promyšlené závěsy, či záclony. Tyto prvky by měly velmi dobře ladit s celkovým interiérem a určitě by to mělo být nejen barevně, ale také stylově. Důležitá je i dobrá volba materiálu.

Ještě před tím, než si závěsy, či záclony koupíte, zvažte, jestli je chcete mít jen jako dekoraci, nebo jestli vás mají chránit i před pohledy lidí z okolí. Pokud chcete, aby váš interiér byl krytý před pohledy ostatních, pak sáhněte po závěsech, či záclonách, které jsou neprůhledné.

Způsobů, jak naaranžovat záclony, či závěsy, je velmi mnoho a proto se buďto nechte inspirovat v časopisech, nebo sami něco originálního vymyslete. Nakombinovat lze také velké množství možností. Nejlepší je si s látkou pohrát a to přímo na vašem okně. Zkoušejte různé varianty a zůstaňte u té, co vám toho nejvíce řekne.

Najděte si švadlenu, která dokáže váš styl proměnit ve skutečnost. Podle ní si pak zařiďte interiér. Záclony, závěsy a rolety potom můžete sladit s polštáři, ubrusy, podsedáky a ostatním textilem, který doma používáte.

Okenní dekorace můžete různě svazovat, stahovat, omotat ozdobným páskem, mašlí…. Fantazii se meze nekladou a každý si může doma udělat to, co se mu líbí. Pokud tápete a nevíte, což byl třeba i můj případ, tak se nechte inspirovat lidmi, kteří mají styl stejný, jako jej máte i vy a nechte si od nich něco doporučit, nebo poradit, co by se vám osobně na vašich oknech líbilo. Já jsem například objevila švadlenu na mimibazaru, která podle mého šije naprosto nádherné kousky a postupně mi vyšila nejen záclony, závěsy, rolety, ale také polštáře, utěrky, ubrusy a vše, co se mi od ní líbilo.