Sny jsou od toho, aby se plnily

 

Splnění naprosto všech našich snů se nám možná v našem životě nepodaří. Zejména, pokud jich máme příliš mnoho. V tom případě vyberte ty nejdůležitější a začněte si je plnit, dokud ještě není pozdě. Pozdní lítostí už byste nic nezískali.

Čas má pro nás jednu velkou nectnost. Utíká příliš rychle. Dokud jsme dětmi, tak si to ani neuvědomujeme. Někteří znalci to zdůvodňují tím, že děti mají stále nové a nové dojmy a dospělí už většinou žijí trochu stereotypním způsobem života. Možná, že na tom něco bude. Upalovat to totiž začne až ve chvíli, kdy se rozhodneme jít cestou dospělých. Založíme rodinu a začneme se o ni starat. A právě teď přichází ten okamžik, kdy přijde nějaký zlomyslný hodinář a zrychlí strojek tak, že se kolikrát nestačíme divit. Několik let je pryč ani nevíme jak.

Začne to na nás doléhat a my si uvědomujeme, že za nějaký ten rok vylétnou naše ratolesti z rodného hnízda a už nikdy nic nebude tak, jako právě nyní.

Je potřeba využít ten čas, dokud máme rodinu pohromadě a dokud s námi děti chtějí trávit své volné chvíle.

Svolejte rodinnou radu a zkuste zjistit, po čem její členové touží. Že to ani nemusíte dělat? Přeci o tom mluví neustále. Dovolená v Egyptě. Monumentální pyramidy prostě lákají každého, bez ohledu na věk. I vás. Jenže, než na to stihnete našetřit, tak budou mít mezitím vaše děti stejné starosti jako teď vy.

Musíte jednat. Vzhledem k tomu, že vaše měsíční výplaty s největší pravděpodobností právě nespadají do kategorie „ředitel České pošty“, je cesta do banky asi zbytečnou zacházkou. Vy potřebujete hypotéku bez příjmu. Prostě takovou půjčku, u které se vás nikdo nebude na nic ptát. Nebude se zjišťovat, jestli máte dostatečně vysoké daňové přiznání a další různé podrobnosti.

Zkuste tedy na chvilku ten čas zastavit a splňte sny sobě i své rodině. Nečekejte, až na to budete mít našetřeno. Pomocí hypotéky bez příjmu máte vše na dosah ruky. Stačí jen vyplnit formulář, na nějaký čas zastavit svou nemovitost a můžete začít balit. Uvidíte, že to bude rozhodně stát za to. Vzpomínky vám už nikdo nevezme.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *