Zahradní gril na dřevěné na uhlí

Krása a pohoda grilování vždy spočívá v jeho jednoduchosti. Zahradní gril na dřevěné uhlí se stal v posledních letech takřka standardní součástí každé zahrady či verandy. Díky němu si můžete i Vy vychutnat šťavnaté steaky, grilovanou drůbež, zvěřinu či žebírka, které si sami připravíte přímo pod slunečnou oblohou. Nemusíte však na nich připravovat pouze masité pokrmy, ale můžete je využít i například pro přípravu „pečených“ koláčů nebo bábovek.

Ovšem ještě než se pustíte do grilování, je nutné si gril zakoupit. Při jeho výběru byste si měli dát pozor na pár detailů. Tyto detaily mohou totiž výrazným způsobem ovlivnit celkový dojem z grilování. Přečtěte si tedy v našem článku, na co jsi dát pozor. Nic pak nezkazí vaší letní pohodu u pečeného masíčka na zahradě.

Na co dávat při nákupu pozor?

Správný gril na dřevěné uhlí by měl mít výbornou stabilitu a všechny komponenty, tvořící jeho součást. Zajištěn je vždy tak, aby nedošlo k jeho převrácení. Komponenty bývají robustní, masivní a povrchově dobře upravené. Pokud to tak není, něco je v obchodě špatně.

Další věcí, na kterou je nutné dávat pozor je rošt. Rošť je srdcem každého grilu. Vypadat má robustně, nekomplikovaně se správným rozvodem tepla. Víko grilu musí mít ventilaci, jenž je snadno regulovatelná. Povrchová úprava vnějších i vnitřních částí musí být smaltovaná a vysoce odolná proti ohni.

Vnitřní rošty mají disponovat schopností dobře rozvádět teplo. Volte ty, které jsou vyrobeny z nerezové oceli, nebo smaltované hliníkové slitiny. Nikdy si nekupujte gril s jednoduchými, na první pohled levně vypadajícími drátěnými rošty asijského původu. Držadla a úchyty musí být tepelně nevodivé a dobře padnoucí do ruky.

Bezpečnost zahradního grilu na dřevěné uhlí

Odpadávají-li z něj šrouby už v prodejně – co potom na Vaší terase při opakovaném grilování? Chcete si užít pečení a pohodu s přáteli, nebo rukavicemi držet rozpálený gril? Bezpečnost je na prvním místě, vždyť se tu jedná o vaše zdraví. Takže nekupovat polorozpadající se výrobky v akci za nižší cenu.

Čištění a náhradní díly

Zahradní gril na dřevěné uhlí je nutné čas od času vyčistit. Proto se, už na prodejně podívejte pod víko na uspořádání roštu. Shledáte-li, že jeho vnitřní uspořádání je složité a na první pohled z hlediska údržby složité, nekupujte jej. Údržba musí být jednoduchá a bezproblémová.

Zaručuje výrobce u vámi zvoleného grilu dodávku náhradních dílů i po dvou letech? I toto je jedno z kritérií, hledejte takový typ grilu, kde budete moci náhradní díly, doplňky a další příslušenství dokoupit kdykoliv později. Soustřeďte se na renomované značky a ne jednorázové dovozy. Volte dlouholetou záruku podpořenou tradicí značky.