Jak vybavit zahradu moderně i prakticky

Téma zařizování zahrad je aktuální během celého roku. Zařiďte si tedy svoji zahradu co nejdříve, ať si ji můžete v létě užít plnými doušky. My Vám přinášíme pár rad a tipů, co udělat pro to, aby byla vaše zahrada vzhledná, ale především i praktická.

ZAHRADNÍ NÁBYTEK

Výběr zahradního nábytku je naprosto stěžejní záležitost. Je samozřejmé, že nábytek musí lahodit Vašim očím, je ovšem nutné podotknout, že velmi často platí následující – moderní vzhled neznamená praktičnost.

Při výběru nábytku je důležité zohlednit i často opomíjený fakt, a to ten, zda máte zcela zakrytou pergolu či terasu, nebo zda máte nábytek volně na zahradě. Pokud máte posezení kryté, máte výběr o něco snazší, protože Vám na nábytek nebudou přímo působit žádné vnější vlivy, jako sluneční záření, prach nebo déšť. Můžete tedy použít nábytek s polstrovanými podsedáky, které jsou pohodlné a také příjemné, když se při večerním posezení ochladí. Pokud máte nábytek volně na zahradě, například pod slunečníkem, je třeba myslet na to, jestli ho chcete před každým deštěm uklízet nebo zakoupíte variantu, která je odolná vůči vodě a slunci. Na ochranu povrchu stolu je vhodné zakoupit například ubrus či chemický prostředek k tomuto určený. Ochráníte tak stůl před mechanickým poškozením.

HIT MODERNÍCH ZAHRAD – VENKOVNÍ TOPIDLA

Tepelný ohřívač je skvělým pomocníkem, pokud chcete trávit pod Vaší pergolou i chladnější večery. Dnes je nesčetně možností, jaké topidlo zakoupit, seženete jak elektrické, tak plynové ohřívače. Teplotu si u většiny můžete regulovat a prodloužit si tak letní grilovací sezónu. Nutno zmínit, že plynové ohřívače nesmí být používány ve vnitřních nebo nevětraných prostorech!

BEZPEČNOST PO CELÉ ZAHRADĚ

Při designování a vybavování zahrady je důležité myslet na bezpečnost. Pokud máte bazén a zrovna ho nepoužíváte, mějte ho vždy bezpečně zajištěný tak, aby do něj nemohl nikdo spadnout. Pokud jste milovníci zahradničení, všechny své nástroje mějte na jednom místě, praktické jsou zahradní domky či boxy, do kterých vše pohodlně uložíte. Při pěstování plodin, které jsou na dosah dětem mějte na paměti také to, aby všechny plodiny byly zdraví bezpečné a pokud máte na zahradě rostliny či keře, které jsou jedovaté, dbejte zvýšené opatrnosti.

Letní zahradní sezóna je již za rohem, tak buďte připraveni – moderně, prakticky a pohodlně! A nezapomínejte, že teď je ideální čas začít s přípravami na čističku odpadních vod. Více informací zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *