Jak vybrat nejlepší sedací soupravu?

Ptáte se, jak vůbec tu nejlepší sedací soupravu poznat? Musí se vám líbit na první pohled, pasovat do vašeho domova, být dostatečně prostorná a pohodlná. Těch kritérií není zrovna málo. A sortiment v obchodech s nábytkem je bohatý. Takže jak si zvolit správně?

Když nahlédnete do nabídek obchodů, uvidíte pohovky červené, černé, jednobarevné i vzorované. Některé jsou nižší, další zase vyšší. Jedny rohové, jiné jen skromnější pro dvě osoby. Neděste se ale, vezměte si důležitá kritéria pěkně popořadě a odfiltrujte kousky, které by se hodily k vám domů.

Nejdříve zvažte prostor

Je zbytečné prohlížet si velké rohové sedací soupravy, pokud sháníte vybavení do malého bytu. Nejdříve si tedy změřte prostor. Myslete na místo k procházení i rozkládání, jestliže si vyberete rozkládací model. Nedokážete-li si novou sedačku v místnosti představit, zpracujte si plánek na papír nebo využijte nějaký počítačový program, v němž si aspoň zhruba načrtnete rozmístění jednotlivých kusů nábytku. Hned si uděláte lepší představu.

Pak se zaměřte na design

Už nějakou dobu je v kurzu minimalismus – tedy jednobarevné pohovky, a to jak světlé, tak tmavé. Ostatně ty se i lépe kombinují s dalším vybavením místnosti. Jen se nenechte svést k úplné nudě a jednobarevnou sedačku oživte vzorovanými polštáři.

Textilní sedací soupravy z módy asi nikdy nevyjdou a kůže také ne. Ta se snadno udržuje a má dlouhou životnost, ale v létě se vám může stát, že se na ni budete nepříjemně lepit, není prodyšná. Textilních variant se nebojte, máte-li malé děti, lze zatím sedačku ochránit potahem.

A nakonec vyberte správné provedení

Sedačky se dělí na měkké a tvrdé, vysoké a nízké. Popravdě řečeno nízké sedací soupravy vypadají skutečně elegantně, ale většina lidí si na nich příliš neodpočne. Nemůžete se totiž pohodlně opřít. Co se týče měkkosti, bude nejlepší si vyzkoušet pár sedaček „na vlastní zadek“.

Vybíráte raději přes internet? Je to pohodlnější, navíc vám pak pohovku dovezou až domů a vy máte všechno zcela bez starostí. Jestli budete hledat v e-shopech, mohl by se vám hodit porovnávač nábytku na InHaus.cz. Na jednom místě tam uvidíte produkty z mnoha internetových obchodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *