Montované domy na klíč

Montované domy na klíč představují jednu z variant, kterou si můžeme zvolit při pořizování nového bydlení. Na českém stavebním trhu jsou montované domy stále v určité nevýhodě. Montované domy na klíč představují trend, který se do České republiky dostává jen velmi pomalu. Přes své pomalejší dobývání českého stavebního trhu patří mezi kvalitní volbu bydlení.

Montované domy na klíč si získali velkou oblibu především ve Skandinávských zemích a západoevropských zemích. Vyrábějí se ze dvou základních materiálu. Jedná se o ty, které jsou vyráběné z lehké konstrukce na bázi dřeva, nebo ty vyráběné z těžké konstrukce na bázi betonu. Poté se ještě dělí podle použitého izolačního materiálu a dalších materiálů použitých v konstrukcích.

Montované domy na klíč jsou nabízeny k prodej jako hotové projekty. Čili ušetří svým majitelům spoustu starostí. Majitel takovéhoto domu se nemusí starat o výstavu, běhat po stavebním úřadě a vyřizovat spousty dalších náležitostí. Tyto náležitosti za něj vyřídí firma, která bude provádět montáž. Jediným požadavkem na majitele je stavební pozemek.

U dřevěných montovaných domů na klíč je základem konstrukce panelů dřevěný rám. Ten je vyplněný tepelně-izolačním materiálem. Součástí dřevěného rámu je i opláštění. I u dřevěných montovaných domů na klíč je rozdílný stupeň dohotovení přímo v továrně. Od opláštění pouze rámu pouze z vnější strany přes panely s osázenými okny a dveřmi, až po finální úpravu z vnější a vnitřní strany.

Montované domy na klíč nejsou sami o sobě náročné. Na stavebním pozemku se nejdříve musí vybudovat základová deska. Na tu se poté provede montáž domu. Samotná montáž trvá zhruba měsíc.

S výběrem montovaných domů na klíč vám poradí ve firmě, která se touto oblastí zabývá.