Pomocníci do domácnosti – elektrický mop i vysavač

Když se řekne pojem pomocník do domácnosti, tak si všichni většinou vybaví různé mixéry a podobné přístroje do kuchyně. Avšak to nejsou jediné přístroje, které nám usnadňují práci. Existují i takové, které nám šetří čas, protože namísto nás uklidí dům.

Přístroj, který uklízí místo mě?

fototn_2175Ačkoliv se to mnohým zdá jako sen, tak existují přístroje, které mohou uklidit místo vás. Jedná se o robotický vysavač, který je vybaven velkým množstvím senzorů, díky kterým dokáže vysát veškeré částečky na vaší podlaze. A vedle něj je zde i robotický mop, který opět pomocí senzorů, účinných utěrek a speciální technologie dokáže vaši podlahu očistit od nečistot a dodat jí lesk.

Robotický mop versus Robotický vysavač

Mnozí lidé se ptají, který z těchto dvou přístrojů je lepší. Robotický vysavač má mnoho funkcí, díky kterým vám dokonale vyčistí každou místnost. Proti němu robotický mop má také mnoho speciálních funkcí, které udržují čistotu. Odpověď je snadná, nejlepší je mít oba dva, protože nejprve zapnete vysavač, který místnost zbaví drobků, a pak za ním pošlete mop, který podlahu vytře, a máte dokonale uklízenou domácnost.

Jak fungují?

Jak robotické mopy, tak také robotický vysávač jsou přístroje, které jsou vhodné snad do každé domácnosti, protože mnoho ženám ušetří čas a tak stmelí rodinu. Jejich ovládání je poměrně snadné, jen si zvolíte program a zmáčknete tlačítko. Samozřejmě, že složitost se odvíjí od toho, jak jaký model si zakoupíte, protože čím bude mít model více funkcí, tím efektivnější je, ale tím více tlačítek a možností má. Avšak pravdou je, že jde často o tak zvané chytré přístroje, které dokážou často samy posoudit, kdy třeba potřebují dobít energii a podobně a samy tak i učiní.

Náš tip: Usnadněte si úklid a používejte moderní čistící prostředky.

Můžete se splehnout!

Mnozí lidé se obávají, že robotický mop či robotické vysavače, nejsou až takoví pomocníci, jak se udává, protože si myslí, že se nedostanou do všech koutů místnosti. Opak je pravdou, pokud si zakoupíte kvalitnější model, tak budete sami překvapeni. Tyto modely jsou vybaveny velkým množství senzorů, díky kterým se robot dostane až do úplného rohu. A jak se mnozí bojí, že by jim robot mohl poškodit nábytek, tak senzory také slouží k tomu, aby udali překážky, takže robot dokáže vyhodnotit, že se musí překážce vyhnout či pokud jde o malou překážku, jako je práh na podlaze, tak jej přejít.