Rodinný stan najde využití u většiny rodin

Rodinný stan najde své uplatnění především v době letních dovolených. Výhodný je pokud se plánuje dovolená v kempu, na zahradě, u moře. Je určen především pro rodiny s dětmi. Rodinné stany jsou určeny pro dlouhodobý pobyt v přírodě. V něm se dá zaručeně prožít nezapomenutelná dovolená.

Rodinné stany se stávají většinou náhradním domovem na delší čas. Když přemýšlíte o pořízení si jej, je důležité předem vědět, kam a za jakých podmínek se bude využívat v přírodě. Důležité je také vědět v kterém ročním období  jej budete nejvíce využívat. Podle těchto kritérii se následně provádí výběr a nákup.

Nejčastější využití má rodinný stan do kempu – je dostatečně velký, vypadá např., jako obrovská kopule. Kopule je vyrobena z jednoplášťového tropika v kombinaci s jedním nebo dvěma tunely. V tunelech se skrývají dvouplášťové ložnice.

Rodinné stany jsou sice větších rozměrů, ale i tak se krásně dají zabalit. Jejich váha se pohybuje okolo 15 – 30 kilo. Na váze zase tak moc nezáleží, jelikož ve většině případů je stan převážen na místo dovolené autem. Vhodné je, aby poskytnul pohodlí všem členům.

Správný rodinný stan, který zaručí krásnou dovolenou i za nepříjemných deštivých dnů, má být vybaven takto: Má se skládat z nepromokavého tropika, podlážky, odlehčené ocelové konstrukce. Zejména v případě tropika a podlážky by měl být zcela nepromokavý. Dnes již není problém si podle zadaných parametrů pořídit kvalitní variantu.

V současné době se vyrábí velké množství rodinných stanů. Neměl by tak být problém vybrat si ten, který zaručí a poskytne rodinnou dovolenou v teple a v suchu. V případě, že ovšem poprvé s rodinnou jedete do kempu, je vhodné si jej vypůjčit. Můžete tak bez obav zjistit, zda se kempování stane vaší zálibou či ne.

Půjčení vám ušetří ze začátku finance. V ČR dnes existuje síť půjčoven rodinných stanů. Jestliže už kempujete, dlouho poté se vám vyplatí vlastnit jej. Ovšem jedna dobrá rada na závěr. Na koupi nešetřete a kupte si ten nejlepší na trhu.