Potahové látky promění váš interiér

Ti, kdo se věnují čalounictví by vám jistě potvrdili, že s novou látkou může letitý gauč, židle nebo třeba taburet vypadat úplně jinak, opět dokonale, jako nové. Chce to jen vybrat si v široké nabídce potahových látek a svěřit ji spolu s nábytkem zkušenému čalouníkovi.

Pro jakou potahovou látku se rozhodnout?

Máte doma starožitnou pohovku, která je nádherně zdobená dřevem, čalouněná, na dřevěných nožkách, ale na kráse jí ubírá fakt, že je látka nevyčistitelně špinavá, místy prodřená nebo vyšisovaná? Byla by škoda odít takovou pohovku do zcela jiné potahové látky. Výrobci látek jsou si vědomi, že lidé chtějí nábytku zachovávat původní ráz, a tak můžete najít poměrně dost typů látek a metráž látek, které korespondují s látkami starými desetiletí až staletí. Vzhledem jsou si velmi podobné, kvalita je přizpůsobená naší moderní době.

Jinou potahovou látku zvolte např. na čalouněné židle, které používáte spolu s vaší širokou rodinou, která se skládá z dospělých i dětí. Dětem u jídla často něco upadne, vylijí pití, občas se stane i jiná nehoda, kterou je nutné řešit. Tady je dobré volit potahové látky, které jsou snadno čistitelné, mohou být i vodu odpudivé, oděru odolné. Co se týče dezénu, budete jistě spokojeni s barevnou variantou látky, na které se příp. flek lehce ztratí. Jednobarevné např. béžové provedení látky by vám zbytečně přinášelo více práce s případnou údržbou židle v čistotě.

Co se týče údržby, dobře poslouží např. koženky. Vypadají i velmi reprezentativně, hodí se proto na potažení sedačky v kanceláři, na barové židle, ale klidně i na potažení manželské postele, tedy jejího čela.

Kapitolou samou pro sebe jsou pak látky určené na venkovní použití. Ty jsou odolné vůči povětrnostním vlivům, jsou pevnější, stálobarevné, odolají odření i vodě.

Najděte si tu nej potahovou látku a proměňte váš nábytek v obýváku, kuchyni nebo třeba ložnici v nový, hezký, opět reprezentativní. Jestliže k němu máte srdeční vztah, budete zaručeně jásat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *