Moderní nástěnné hodiny

Lidský život neustále plyne a zdrojem toho je čas. Čas, který nikdy nezastavíme, a proto se v něm musíme neustále kontrolovat. I naše pokoje vybavujeme hodinami, abychom věděli, jak ten čas rychle plyne. Hodiny jsou velice praktické, ale mohou být i dekorací našeho bydlení.

Hodiny a umění?

Pro někoho jsou hodiny pouze ukazatelem času, ale mnozí lidé je berou opravdu jako doplněk do svého bydlení. A právě proto se někteří umělci snažili z hodin udělat všemožné. Takže dnes najdete nástěnné hodiny, takové co vypadají jako kýče, ale také i takové, které už jsou uměleckým dílem. Mnohdy se na některé z umělecky pojatých hodin kouknete a nepoznáte, že jde o hodiny, anebo se vám hůře určuje přesný čas, avšak právě takové hodiny mohou být vzácným kouskem vaši domácnosti.

Hodiny aneb Klasika

Mnoho lidí potřebuje znát přesný čas, téměř až na sekundy anebo chce takové hodiny, které kromě času ukazují také datum po případě teploty, fáze měsíce a podobně. Většinou jde o hodiny, které mají klasický vzhled, tak jak je známe ze školních lavic, kulaté či čtvercové hodiny, které mají číslice. Dokonce byla jednu dobu móda pořídit si nástěnné hodiny, které vypadají jako klasické hodinky na ruku, avšak jsou ve větší podobě. Je pravdou, že tyto hodiny lze zakoupit i dnes, avšak dnes jsou v módě poněkud odlišné kousky.

Nástěnné hodiny jako umění?

Mnoho lidí právě zajímá, jak lze hodiny využít jako umělecký doplněk, což není těžký úkol, vzhledem k tomu, že lze zakoupit mnoho krásných umělecky zpracovaných nástěnných hodin od různých architektů.

Chcete mít umělecké hodiny, které budou originální, ale i decentní? Většina moderních hodin má různé tvary a varianty, že mnohdy ani nepoznáme, že jde o hodiny. Jak nejjednodušeji udělat umělecké hodiny na stěnu je snadné, stačí, když na stěnu přiděláte pouze strojek s ručičkami, které se budou přesně otáčet, a nedoplníte je o číslice. Je pravdou, že poznávání přesného času bude obtížnější, ale na zdi vám bude viset originální doplněk.

Máte raději extravaganci a chcete opravdové umění? Tak můžete vyzkoušet jeden z mnoha netradičních kousků. Jako jsou hodiny v podobě člověka, kdy nohy zastupují velkou ručičku a ruce slouží jako malá ručička. Anebo jiné různé tvary, které hodiny vůbec nepřipomínají. Také můžete mít hodiny zakomponované přímo v nějakém kusu nábytku, například v knihovně, která bude vypadat jako kostelní věž a právě na věži budou hodiny, což se nejspíše hodí k dětskému pokojíku, ale fantazii se meze nekladou.

Využijte hodiny nejen jako měřidlo času, ale také jako originální doplněk pro vaši domácnost.