Kvalitní sedačka je středobodem každého obýváku

 

Obývací pokoj může mít spoustu podob, jeden kus nábytku by v ní ale neměl chybět. Kvalitní a pohodlná sedací souprava, jež pojme všechny členy naší domácnosti. I všechny najednou samozřejmě. 
Při výběru sedací soupravy byste měli vzít v potaz hned několik důležitých faktorů. Prvním z nich je její velikost, která by měla být adekvátní jak rozměru místnosti, v níž se bude nacházet, tak počtu osob, jež jí budou využívat. Rozměr místnosti by ale přeci jen měl mít hlavní slovo. Jinými slovy byste neměli malý obývák zaplnit obrovskou sedací soupravou a obráceně. Malá sedačka se ve velké místnosti bude ztrácet.

Sedací souprava do malé a velké místnosti

Do malé místnosti zvažte pořízení pohovky na nožičkách, pod kterými to bude tzv. „dýchat“. Ve velkých místnostech se naopak nemusíte bránit nábytku robustnějšímu. Početnější domácnosti, jež neválčí s prostorem, často volí sedací soupravy rohové, neboli do L, nebo přímo do U, na kterých si můžete i pohodlně zdřímnout. Další alternativou jsou sedačky 3+2+1 v podobě trojsedáku, dvojsedáku a křesla.

Umístění sedací soupravy

Pokud to vaše prostory dovolují, vyhněte se umístění sedací soupravy přímo ke stěně, v případě rohových sedaček ke stěnám. Pokoj maximálně provzdušníte a zároveň opticky rozdělíte, umístíte-li ji volně do prostoru. Vhodně zvolená a umístěná rohová sedací souprava pak má velkou šanci stát se středobodem každého obýváku.

Zaměřeno na materiál

Důležitým parametrem každé sedačky je její potahový materiál, jenž by měl poskytovat maximální pohodlí, ale také by měl maximálně odolávat zátěžím, jimž sedačka bude vystavena. Rodiny s batolaty by si tak neměly pořizovat drahou koženou sedačku, ale vybírat mezi odolnějšími materiály z mikrovlákna a mikroplyše. Velmi praktické jsou stahovatelné potahy, které ze sedačky jednoduše sundáte a vyperete je v pračce.

Zaměřeno na barvu

Co se barvy sedačky týče, ta by samozřejmě měla ladit se zbylým vybavením obývacího pokoje, především s podlahou a barvou stěn. Výběr textilií by měl být až posledním bodem vybavení vašeho obývacího pokoje, aneb polštářek vyměníte snadno, barvu sedačky už jen tak nezměníte.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *