Hliník je na okna nejlepší

detail-89-hlinikova-okna-a-hlinikove-dvere-ostrava

 

Až doteď jste si mysleli, že okenní rámy se vyrábějí pouze ze dřeva, nebo plastu? Tak to jste vedle, jak ta jedle. Trendem posledních let je hliník pyšnící se vynikajícími vlastnostmi, díky nimž si ho na svých oknech a dveřích zamilujete i vy. Nevěříte? Čtěte dál, na konci uvidíte sami.

Obdivuhodná odolnost

Jednou z předních vlastností, kterou hliníková okna mají, je obdivuhodně vysoká odolnost. Vážně. Hliníkové rámy vydrží prakticky cokoliv. Nárazy, otřesy i nepříznivé vlivy počasí. Nevyblednou, když na ně praží přímé slunce. Nepoškodí se při prudkých deštích či kroupách. Bojíte se, aby neztrácely svůj původní tvar při parných letních dnech? Nebojte. Hliník je přímo vyhlášený tím, že si drží fazónu i několik generací. Záleží vám na bezpečnosti rodiny a majetku? Pak si je pořiďte určitě. Neublíží jim žádná mechanická manipulace, takže případný zloděj by měl vážně napilno, aby se k vám domů dostal.

Parádní světelná propustnost

Co vás však nadchne určitě je jejich schopnost pouštět do interiérů maximální množství světla. Tím, že jsou mnohem tenčí než klasické plastovky, je větší i jejich skleněná plocha. Pro vás to znamená propuštění maximálního množství slunečních paprsků. Oceníte je zvláště při krátkých podzimních a zimních dnech, kdy je světla opravdu pomálu. Kromě klasických oken se hliníkem osazují střešní světlíky.

O údržbu se starat nemusíte

Zaneprázdnění klienti hliník ocení především z hlediska minimálních nároků na údržbu. Ani po mnoha letech od instalace je nemusíte natírat, či dokonce lakovat.

Na vstupní dveře jedině hliník

Kromě oken si lze dopřát i kvalitní hliníkové dveře, které se chlubí stejnými pozitivy, která jsme popsali u oken. Právě u vchodových dveří dostane nejvíce plusových bodů jejich odolnost vůči násilnému poškození. Zloději již nebudou mít šanci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *