Designové plynové kotle vynikají výkonem, snadnou obsluhou a nízkou cenou

Nákup nového kotle určeného pro vytápění a ohřev vody je investicí, která zpočátku znamená díru do rozpočtu, ale ve výsledku vás ušetří starostí v zimě i během chladných nocí v průběhu roku. Pořizování kotle není jako nákup pečiva v samoobsluze, proto je třeba zvážit všechna pro a proti, podstatná kritéria, se kterými vám poradí zkušení odborníci. Pojďme se podívat na zásadní pravidla pro nákup výkonného kotle, jaký se bude hodit právě k vašemu bytu či domu.

Výměnou kotle si ušetříte starosti o zdraví i finance

Starobylé karmy a starší plynové kotle nejen že nesplňují jednoduchá bezpečnostní kritéria, ale zároveň se jejich fungování neslučuje s přísnějšími ekologickými normami, jaké dříve nebyly tak zohledňovány. Výměnou plynového kotle za nový typ si proto zjednodušíte život, nemusíte se obávat škodlivých zplodin, které se vám mohou v případě karmy hromadit v bytě a způsobit nehody s nedozírnými následky. Nové plynové kotle jsou zároveň jednodušší na obsluhu jak pro vás, tak pro techniky, kteří budou muset při kontrolách či případných regulacích a opravách mít snadný přístup ke kotli, jeho uzávěrům a podobně. V neposlední řadě je příznivou zprávou, že současné plynové kotle mají vyšší účinnost a výkon při absolutním zpracování paliva.

Neváhejte oslovit odborníky

Poradenství před nákupem kotle pro vás obstarají specializovaní pracovníci z Topenivodaplyn.cz. S jejich pomocí se snáze vyznáte v nabídce a nalezente nejoptimálnější řešení vyhřívání i ohřevu vody ve vašem bytě nebo rodinném domě. Výkon plynového kotle se vypočítává se zohledněním tepelných ztrát a propočítáním potenciální vytápěné plochy. Účinností kotle se rozumí jeho schopnost vytápění, jež by u moderních zařízení neměla být nižší než 80 procent. Nákupem kotle s vysokou účinností šetříte nejen vlastní finance, ale i životní prostředí. V neposlední řadě je třeba zohlednit i prostor, do kterého chcete nový kotel umístit. Máte-li místo v kotelně, máte možnost vybrat si kotel stacionární. Závěsné kotle se hodí do menších bytů nebo tam, kde by kotel postavený na zemi překážel. Existují i závěsné plynové kotle, jež překvapí svými malými rozměry a velkou účinností. Nepodceňujte konzultaci s odborným technikem před prvním zapojením kotle. Dovede vám vysvětlit, jak se kotel obsluhuje tak, aby se minimalizovaly ztráty a zvýšila účinnost. Vždyť ani plyn není zadarmo a každý neodborný zásah či neproškolená obsluha by se mohla minout s účinkem. Vytápění plynem by se vám mohlo zbytečně prodražit.

Výhody konkrétních typů kotlů

Na výběr máte mezi několika typy plynových kotlů. Kondenzační kotle vynikají svojí více než stoprocentní účinností, jíž je dosaženo účelným systéme zpracování spalin, jež u běžných kotlů unikají do komína. U kondenzačních kotlů dochází na principu kondenzace spalin a vodních par k následnému vracení předehřáté vody zpět do oběhu. Vytápění a ohřívání vody je u těchto kotlů maximálně ekologické a šetrné. Konvenční kotle jsou rovněž výhodné pro vytápění a ohřev vody, výhodou jsou přijatelná cena, menší rozměry, možnost zavěšení a vysoký výkon využitelný v bytě i rodinném domě. Kotle Junkers mají punc kvality přetrvávající již sto let. Jejich kompletní nabídku naleznete na stránkách topenivodaplyn.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *