EK razantně spoří vaše peníze snížením cen energií

Záludná otázka – kolik myslíte, že byste dokázali ušetřit na každoročních účtech za energie, pokud byste se porozhlédli po lepší nabídce? Odpověď vyjádřena v penězích: i několik tisíc korun! Zní to možná trochu přehnaně? Pak vězte, že není. Drtivá většina domácností totiž ošklivě přeplácí, ačkoliv by během krátké chvíle byla schopna najít nižší cenu a výhodnější smlouvu. Jak? To vám ukážeme díky informacím od firmy Energetická kancelář.

Co je energetická soutěž

V České republice existuje něco, co nazýváme energetická soutěž, a co funguje na velmi podobném způsobu jako sorvnávače mobilních tarifů. V podstatě je to aukce, kdy dodavatelé energií předhazují lepší a lepší nabídky pro to, aby vás získali jako platícího zákazníka.

Slyšíte o tom prvně? Možná ano, neboť více než 70-80% domácností stále i dnes přeplácí spoustu peněz, ačkoliv jsou již celé roky energetické aukce zcela dostupné a legální.

Důležité informace

Způsob, jakým energetické soutěže (aukce) fungují je nesmírně jednoduchý. Ale i tak se zde najde relativně velké množství „zádrhelů“, které vám je mohou zkomplikovat. Pojďme si je tedy ukázat.

Postup – Bohužel samotná realizace této soutěže je náročnou záležitostí. Vyžaduje si velké množství různého papírování a znalostí, co se týče různých i legislativních podmínek. Pro obyčejného spotřebitele si to vyžádá mnoho času k úvodnímu prostudování, což také není rpo každého vhodné, zvlášť máte-li málo volného času.

Aktuální dodavtel – Ačkoliv je to nepříjemné, někdy je zapotřebí oslovit i aktuálního dodavatele, kterému zrovna za energie platíte, aby spolupracoval při realizaci energetické aukce. Především pak kvůli různým dokumentům, které potřebujete. A samozřejmě něco takového aktuální dodavatel rozhodně nechce, proto jeho odezva bývá pomalá až mizivá.

Háčky ve smlouvách – Někdy se ve smlouvě, ačkoli na první pohled může vypadat výhodně, objevují jisté háčky, které vás k novému dodavateli mohou nepříjemně připoutat. Specialisté na optimalizaci cen energií jsou tu pak od toho, aby něčemu takovému zabránili.

Neděste se, potřebujete jen pár minut vašeho času

Přes všechny problémy, které se k tomuto procesu mohou pojit, existuje také velmi jednoduchá alternativa, která je pro vás coby spotřebitele velice ulehčující. A tím je využít služeb firmy jako je Energetická kancelář, které jsou navíc zdarma díky partnerským spolupracím s dodavateli.

Energetická kancelář poskytuje kompletní servis, kdy vaším jménem vyhlásí a podstoupí energetickou aukci. Od vás je zapotřebí jediného – úvodní podpis – a vše ostatní je pro vás velmi snadno vyřízeno.

Od realizace aukce, přes výběr nejlepší nabídky až po kontrolu daného dodavatele, zda plní všechny závazky tak, jak slíbil. Pro vás to prakticky znamená jen několik minut času na telefonát a vyplnění potřebného papíru.

Energetická kancelář se oboru věnuje již deset let a pomohla cca 250 000 zákazníkům ušetřit celé miliony korun. Více se dozvíte na stránkách http://www.EK.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *