Máte velkou zahradu? Odložte běžnou sekačku a pořiďte si domácí traktor.

Od jara do podzimu se všichni majitelé zahrad a jiných pozemků potýkají s nutností sečení a úpravy zatravněných ploch. Máte-li menší zahradu, není problém zvládnout pravidelnou údržbu hezky vypadajícího trávníku s pomocí rotační sekačky s pojezdem na benzin či elektřinu.

Potíž ale nastává tehdy, máme-li mnohem větší plochu trávy, kterou je nutné pravidelně sekat. Práce ještě zkomplikuje umístění pozemku v kopci nebo nerovném terénu. S běžnou sekačkou je tak práce doslova posilovací aktivitou a po několika hodinách práce se budeme cítit naprosto vyčerpaní.

Dostupné a kvalitní traktůrky

Řešením jsou domácí traktory, které se vyrábí v dostupných cenových relacích i pro běžné uživatele. Z mnoha modelů si vybere každý, ať už má zahradu na pozemku „rovném, jako list“ nebo je jeho pozemek naopak členitý, ve svahu nebo je složení trávy různé, tu a tam se najde i silnější plevel nebo malé keříčky snažící se růst, jejichž semínka zde zavál vítr.

Výborným příkladem je např. traktor Challenge. Celá konstrukce stroje je robustní a u konkurenčních modelů za ni zaplatíte i dvojnásobně vysokou cenu. Potěší vás i malý poloměr otáčení hodící se i na členitější pozemky. Dynamický rám výborně kopíruje sečený pozemek, sběrný koš je největší ve své kategorii, a to o objemu 300l. Můžete si být jisti, že nebudete každou chvíli zastavovat a koš vysypávat.

Přední náprava je z tvárné litiny, nechybí profi ložiska nábojů předních kol i vodicích řemenic, seřiditelné kulové čepy u řídící tyče i všech čepů, snadné sehnání náhradních dílů za nejnižší ceny…

To vše pohání dvouválcový motor INTEK V2 – 16 HP a pojezdová rychlost je až 12 km/hod.

Tento a další profesionální zahradní malotraktory najdete na stránkách seco-traktory.cz. Nepracujete více namáhavě, než je nutné. Díky traktoru si údržbu zahrady užijete a potrvá vám mnohem kratší čas, než kolik jej strávíte u klasického sečení.