Stavební spořitelna České spořitelny

Stavební spořitelna České spořitelny patří mezi nejsilnější bankovní společnosti. Většina lidí ji zná pod názvem Buřinka. Je na českém finančním trhu jedinou spořitelnou, která má ve svém názvu hned dvakrát zmíněné slovo spořitelna. Má krásně zpracovaný web, kde se nacházejí informace o stavebním spoření, ale i interaktivní kalkulačky. Je jedinečná i v tom, že poskytuje úvěry pro bytová družstva a společenství vlastníků.

Stavební spořitelna České spořitelny představuje velmi silnou společnost. Je krytá jednou z největších českých bankovních společností. Řadí se k tradičním společnostem. Poskytuje stavební spoření a z něj vyplývající úvěry na financování bydlení. Slogan spořte s Buřinkou zná většina z nás.

Vznikla v roce 1994. Stalo se tak zápisem do obchodního rejstříku. Od této doby si vybudovala neotřesitelnou pozici na českém finančním trhu. Základní kapitál činní přes 750 miliónů korun. Touto výši kapitálu se řadí mezi přední české spořitelny.

Za Stavební spořitelnou a jejím vznikem stojí Česká spořitelna. Česká spořitelna patří mezi největší banku v České republice. Své služby poskytuje řadě drobných klientů. Do skupiny České spořitelny patří i další společnosti – Penzijní fond České spořitelny, Pojišťovna České spořitelny. Od roku 2001 je Česká spořitelna i se svými společnostmi součástí velké finanční skupiny Erste Bank. Tato finanční skupina má přes 10,6 miliónu klientů po celém světě. Společnost Erste Bank odkoupila i Slovenskou spořitelnu. Ve vlastnictví společnosti Erste Bank se nachází i síť chorvatských bank Riječka.

Nejvyšším orgánem Stavební spořitelny České spořitelny je Valná hromada. Pod valnou hromadu spadá dozorčí rada a výbor pro audit. Celou společnost Stavební spořitelny České spořitelny řídí představenstvo. Skládá se z generálního ředitele a dalších divizí. Ty vedou náměstci generálního ředitele.

Stavební spořitelna České spořitelny má velmi dobré zastoupení po celé České republice. Její sídlo nalezneme na každé pobočce České spořitelny. Bývá velmi často také nazývaná Buřinka. Je to právě proto, že se proslavila Stavebním spořením s Buřinkou. Buřinka dává svým klientům možnost velmi výhodného spoření. První výhodu je státní podpora ve výši 3000 Kč. Veškeré vklady jsou u Buřinky úročené 2% úrokové sazby. Vklady klientů jsou ze zákona kryty 100%. Další výhodou je možnost získat výhodný úvěr ze stavebního spoření s úrokem pouze 4,75%.